“You Need To Hear This” Lanseringsfest

Nå er jeg tilbake i Bergen etter en helg i Stockholm. Jeg ble invitert til lanseringsfest for youneedtohearthis.com. Egentlig så var planen å være i Bergen og arbeide på undertøysbutikken. Men min gode venn, medstudent og kollega Madeleine fant noen til å ta arbeidsvakten min, og plutselig så var vi begge 3000,- fattigere og på vei til Stockholm. Turen bestod av shopping, treffe personer vi kjente som var i samme by, ikke minst det flotte hotellet, men høydepunktet var lanseringsfesten.

© Isabelle Minou

Da vi kom ut av T-banen og ankom “Slakterområdet”, som var mørkt og med veldig lite mennesker rundt slakterbygningene, var vi usikker på om vi var kommet til rett sted. Det er også skummelt ved et sted som kalles for Slakterområdet. Men midt i dette området i Slakthusgatan 6, så fant vi fram til utestedet. Rød løper, vakter, og en gjeng med mennesker utenfor bygningen var det første som møtte oss. Da vi kom inn gikk vi gjennom sånt tykt plast man vanligvis finner i en stor kjøler, det var tydelig at dette har vært et gammelt slakteribygg, det skapte stemning.

YNTHTviceLaunch_004
© Isabelle Minou

Vi gikk gjennom rommene, i et rom var det en DJ som spilte, og noe casino-lignende i hjørnet, det var sitteplasser ved baren og et stort danseområde. Neste rom var litt roligere, men vi kunne høre musikken fra rommene ved siden av, her var det også bar og en mulighet til å vinne Philipshodetelefoner, noe som var veldig populært blant svenskene. I neste rom var det en større scene hvor bandet Sudakistan spilte, bak publikum var det også sitteplasser. Det føltes som en labyrint, fullt med masse mennesker. Vi fikk hilst på artisten Abidaz, hyggelig kar selv om vi bare sa hei og utvekslet navnet vårt. Vi snakket med noen svensker som også hadde blitt invitert på festen. De igjen hadde kun snakket med personer som var blitt invitert. Det virket som om det var en ekslusiv fest, men på en avslappet måte. I et øyeblikk så jeg også noen politifolk komme inn ved bakdøren. Det er vel ikke en ordentlig fest uten noe action.

YNTHTviceLaunch_021
© Isabelle Minou

Problemet med slike fester er at man ikke kjenner noen der. Om man snakker med jenter, så vil de holde seg til “sin” gjeng, om man snakker med gutter så tenker de automatisk at man sjekker de opp. Både jeg og Madeleine har jo kjærester, så det var ikke akkurat enkelt. Men vi koste oss, danset litt. Og måtte dra litt etter kl ett da vi skulle stå opp 06:30 dagen etter.

Vi hadde det gøy. Vi glemmer aldri denne turen. Vi drar kanskje tilbake til neste Vice-fest, men da tar vi med oss flere veninner 😉

Sjekk ut http://noisey.vice.com/en_se/you-need-to-hear-this for flere bilder.