Velkommen til bydel St. Hanshaugen

Eg har flytta fra bydel Grünerløkka til bydel St.Hanshaugen. Kan også med andre ord sei eg har flytta frå Carl Berners Plass til Lindern/Lovisenberg. Alle veit at flytting er noko dritt. Men denne gongen, så var det faktisk dritt.

Ser det ut som om denne boligen har blitt vaska ut?

Eg trudde at når man leie via eit firma så skulle ting være ordentlig. Eg trudde dei sjekka om bolig var vaska til normal standard og at ting faktisk skal fungere.
Då me henta nøklene og skreiv under, så peikte eg ut at det var dårlig vaska. Men megleren sa at siden eg skreiv under så hadde eg godtatt det. Når eg peike noko ut så er det ikkje godtatt. Nøkler og ein plass å bu må ein ha uansett, eg hadde sagt opp rommet mitt på CB, og hadde vel ikkje hatt noko plass å bu om eg ikkje hadde tatt imot nøklene og skrevet under.

Det var Citymaid som hadde vaska. Dei ringte og ville gjøre det igjen, men dei kunne ikkje komma på dagen. På grunn av flyttehjelp og leiebil, så kan ikkje me utsette flyttingen, og dermed kan man heller ikkje utsette vaskinga. Endte med at vi vaska sjølv. Citymaid anbefales ikkje.

Boligen har opplegg til vaskemaskin. Det var noko som var viktig for meg, Me får opp ny vaskemaskin og begynner å vaske klede. Det blir oversvømmelse på badet. Rørene er tette. Eg brukar ein 100-lapp på avløpsåpner og det fungerer ikkje. Faren til personen som eier leiligheten kjem dagen etter på for å fikse rørproblemet. Men han får det heller ikkje til, han ringer rørlegger. Dagen etter der igjen kjem rørlegger og “fikser” det. Det var visst ein plastdings som var i røret. Me tar på ein vask og det går bra. Dagen etter tar me på ein ny vask, og det var det oversvømmelse igjen. Midt i all oversvømmelse og vatn.. Så lekker dusjhodet når man dusjer. Eg tar ein dusj og eg står der for å flytte den litt lenger opp (høydeforskjell mellom meg og roomie) og den knekker av! Den må ha vært svak fra da me flytta inn, for eg nekter å tro at vanntrykket her er så strekt at ting knekker.. Eller at eg er sterk nok til at det knekker..

Knekt dusjhode..

Nytt dusjhode og slange koster heldigvis bare 149,- på Clas. Dette var noko eg ikkje tok opp med megleren, da det ikkje gikk bra da eg tok opp vaskinga. Har funne ut at å leie via firma var ikkje så bra som eg trudde. Ende opp med å fikse og betale for alt sjølv uansett.

Eg skulle lage mat på dag 2 i den nye leiligheten. Da flytta eg på risten som allerede var i oven. Da datt heile “veggen” med spora til risten på venstre side ned. Risten var strategisk plassert der for å holde veggen på plass.. Roomie hadde visst klart å banke den på plass på ein måte, men eg vågar ikkje å flytte på risten igjen. Den er tydeligvis ikkje stabil. Så man kan bare gløyme kakebaking og gjærbakst.

Da det var rørrehabilitering i det gamle bygget mitt, betalte vi 50% mindre leie den måneden. Det me får her er mindre enn 150,- avslag for nokre spotter me kjøpte. Roomie som måtte bli sein på jobb heile to gongar pga. rørlegger skulle hit. No skal det være ordnet. Rørlegger var her i går. Ei veke etter me hadde flytta inn. Kan alt være i orden no?

Eg likar leiligheten kjempe godt. Men eg har faktisk aldri opplevd så mykje gale med flytting før.. Eg har hatt hodeverk i ei veka, og bakercysten i kneet har gjort konstant vondt 5 dager på rad. Eg håper alt er fiksa no. For eg likar faktisk leiligheten veldig mykje. Bare trist det var ein så dum start.

Hadde eg vært megler, og det var mitt ansvar å avlevere bolig. Da hadde eg sjekka om det var reint nok. Om rørene var i orden. Om hvitevarer som følger med er i orden. Dette som har skjedd her reflektere verken bra på denne personen eller firmaet personen representerer. Eg må sei det er lettere å leie av privatpersoner enn firma i dette tilfelle.

Sa eg at den personen som eier leiligheten har “ramma inn” radiatoren på rommet mitt.. Det går ikkje an å lufte den ut. Det går heller ikkje an å lufte ut radiatoren i stuen av samme grunn.. Det kjem til å bli ei kald kald vinter..