Superfamily, Kvarteret 08.02.13

IMG_20130208_234820Forrige gang Superfamily var i Bergen var oktober i fjor. Da spilte de på Hulen og presenterte nye sanger for fansen. Nå er disse nye sangene ute på Superfamilys nye album “All American”, og med nytt album kommer turné, og denne gangen gjestet Superfamily Kvarteret.

Vi var kanskje litt overivrige da vi møtte opp 21:00, presist da dørene åpnet. De hadde ikke en gang stempelet klart. Men i godt selskap flyr tiden forbi og rundt 22.30 ventet vi på at Superfamily skulle dukke opp på scenen. Det var ikke så mange mennesker der da, og vi ble bekymret for oppmøtet. Superfamily var ikke kommet på scenen, så de ventet vel til de kom flere mennesker. Litt før 23 ble vi spurt om vi visste når de kom på scenen, det var tydelig at noen enkelte ble litt irritert over ventingen, inkludert meg selv. Da klokken nærmet seg 23:15 kom de endelig på scenen og det hele startet med sangen “All American”.

“All American” skapte god stemning i salen, vi var glade for å se Superfamily, og det var tydelig at de var glade for å se oss. Fra en ny låt til en gammel, fikk vi danset til “Taxi Dancing”, og stemningen i salen begynnte å stige. Plutselig var det også flere mennesker bak oss. Superfamily spilte mange gamle sanger den kvelden. “Been Such A Long Time”, “The Radio Has Expressed Concerns About What You Did Last Night”, “I Could Be a Real Winner” og “Lets Go Dancing” for å nevne noen. Helt ærlig så synes jeg kanskje det var for mange gamle sanger.
Forrige gang Superfamily spilte i Bergen spilte de mye nytt, og stemningen i salen var ikke fullt så god som den var på denne konserten. Men den gangen var sangene helt nye for oss, de var uhørt, (utenom “Pay The Price”). Bandet hadde visst lagt merke til det, og det er vel grunnen til at de valgte en trygg setliste denne gangen.

Når man er på turné for å promotere ett nytt album, så forventer jeg nye sanger. Jeg synes det nye albumet til Superfamily er det beste de har laget til nå, og hadde virkelig gledet meg til å oppleve flere av de nye sangene live. Nå høres det ut som de kun spilte gode gamle sanger, det gjorde de ikke. I tillegg til “All American” fikk vi oppleve “Don’t Say A Single Word”, “Time Is On Your Side”, “Pay The Price” og “I Move From Town To Town To Find Someone”,IMG_20130209_002107 med andre ord en tredjedel av setlisten var fra det nye albumet.

Utenom en liten skuffelse over låtvalg så var det en vellykket konsert. Da vokalist Steven Wilson spilte “Warsawa” akustisk, var et magisk øyeblikk. Den sangen har aldri hørt vakrere ut enn det den gjorde der og da, gåsehud. Superfamily avsluttet en nydelig kveld på Kvarteret med “The Songs Of The Weak Will Die” og alle i salen sang med.

(Mobil)bilder © Else Solheim
Les også: Superfamily, Hulen 05.10.12