Sonisphere Stockholm #fail

Den ene hånden er under ponchoen pga. min "lille ulykke" for noen uker siden. Dessverre så tålte ikke det vannavstøtende plasteret regn i 4 timer..

Det var festivalen jeg hadde gledet meg mest til i år. Jeg skulle endelig få se Iron Maiden for første gang, Alice Cooper for første gang, og Mötley Crüe for andre gang. Det var akkurat de tre bandene jeg gikk glipp av.

Sommerens femte festival: Sonisphere Stockholm

Dørene skulle åpnes 11:00.
Dagen før kunne de som hadde vært på förfesten altså vorspielet få fesivalambånd der. Med andre ord vi forventet ikke en kø på over 1km da vi ankomm festivalen 20 minutter etter at dørene skulle være åpnet. Da vi etter en time hadde endelig kom oss fram til inngangen fikk vi IKKE festivalarmbånd. Hvorfor? jo fordi det var kaos og dårlig arrangert. De gav bare armbånd til de som gikk ut. Det arrangørene ikke hadde tenkt på var at 15 – 20 000 ville forlate området samtidig. Halvparten av de som kom til festivalen med andre ord. Det ble regnvær til katastrofenivå og flere tusen ville selvfølgelig ha festivalarmbånd i tilfellet regnet skulle gi seg.

Litt regn tåler man jo, så hvorfor flykte?
Det var verken telt eller tak for NOEN til å stå under (utenom de som solgte øl og mat så klart). Og regnponchoene kostet 100kr stk!. Det var ikke litt regn, det var FLOM. 10cm med innsjø var det inne på t-banestasjonen. Hadde det vært litt regn hadde jeg overlevd, jeg har trossalt bodd i Bergen i 3år.
Dagen etter brukte jeg 1 time på å tørke mine gjennomvåte converse med hotellets hårføner. ÈN TIME. Copenhell-genseren min er fortsatt søkkvåt og regnet sitter fortsatt godt i skinnet på vesken min.

I følge Asbjørn hadde den svenske avisen Expressen sagt at Sonisphere i Stockholm var fremtidens festival. Expressen kan dessverre ikke ha vert på samme festival som meg;
1 times kø, spesielle og avlukkede områder til der man kunne kjøpe sterk øl (altså øl med mer enn 3,5 vol.), verken telt eller tak til å beskytte seg for regn (Kristin tok faktisk en ny piercing kun for å komme under tak en liten stund). Det var en dårlig festival, det hadde og vert en dårlig festival viss det hadde vert solskinn den dagen også.

Jeg solgte billetten min til Iron Maiden på Koengen fordi jeg skulle se de i Stockholm. Jeg fikk verken sett dem eller Mötley Crüe eller Alice Cooper. Jeg er lei meg, skuffet, og skal garantert ikke på Sonisphere i Stockholm neste år. I så fall så bør de få minst en inngang mer og telt i tilfelle regn. Det med festivalarmbånd bør de også holde styr på.

Høydepunktet med hele Stockholmsturen var at jeg fikk se Audrey Horne på Grøna Lund dagen før Sonisphere. Sonisphere, sorry to say it, but.. YOU SUCK! Ok, Roskilde 2007 var værre, og jeg gav den festivalen en ny sjanse. Men så måtte gratis reise, gratis billett og pressepass til for å få meg til å dra dit igjen. Takk for det Roskilde! Så, Sonisphere, hva har dere tenkt?

Litt bilder for å gjøre et sint-innlegg litt mer hyggelig.

Toschie
Happy Bømlinger: Jan Vidar & Kenneth
Happy bestevenn: Tina
Var det her Molotov Jive spilte inn musikkvideoen "Monday Tuesday?"
Gamla Stan
Meg på Gamla Stan
Uuuuuuhhhh
Tina, øl, Hard Rock Cafe
Meg, øl, Hard Rock Cafe

Bilder tatt av meg og Tina Tollaksvik.

14 comments

 1. jeg skjønte ikke helt, ga de bare bånd til de som var på vei ut? men hvordan kom de som var på vei ut seg inn? eller hæ

  jeg så noen bilder på facebook, virka ikke som om det var så veldig kos å være der, nei “/

 2. Akkurat sånn følte jeg det også, heeelt krise. Takk gud for at jeg velger Wacken til neste år.
  Og ja, piercing var for å komme under tak, men også fordi jeg hadde tenkt på det en stund, og da var det en fin anledning til å gjøre det da 😛

  Det så ut som du nettopp hadde truffet Alexander på flyplassen da jeg så deg, så jeg tenkte dere ville være litt i fred 😛

 3. Ai, synd du misset både Maiden og Cooper “/
  eg var på Maiden i går, og ikkje for å gni det inn, men; det var en HERLIG konsert 😀

Leave a Reply