Skambankt – Rockefeller, Sept 09

Som eg ser det, blir det aldri bedre…
Skambankt – Malin

Skambankt spilte en magisk konsert på Rockefeller fredag. Med Kvelertak som oppvarmingsband så kunne man forvente at det skulle bli en bra konsert. Da Skambankt kom på scenen etter oppvarmingen, så kunne man høre gleden i jubelen til publikum. Kvelertak spilte litt for lenge for å være oppvarming, og jeg kunne se og høre at publikum ble lei. Men da Skambankt kom og Bones satt seg på trommene; hjertet banket i takt med musikken.

Beste av de beste
Det hele startet med Slukk meg (for eg brenner) som da er en stor favoritt fra det nyeste albumet deres Hardt Regn. Publikum skrek hoppet opp og ned, og bak meg fikk jeg høre at det var en moshpit. Moshpit på Skambankt, det har vi ikke sett. Skambankt spilte en sang de aldri hadde spilt live før, nemlig Trygge Rammer som også er fra det nyeste albumet. Publikumsfavoritten Tystersom er fra deres andre album ?Eliksir? ble også spilt og jubelen nådde flere desibel. Andre sanger som ble spilt var: Dynasti, Alarm, KKK, Skambankt, O Dessverre, Malin, Stormkast #1, Vår Bør, Tanker som mareritt. De beste sangene av de beste

1,2,3,4
Under Alarm, som er den sangen Terje alltid tar en opp på scenen for å telle til fire. På fredag tok han opp en mann på 45 år som skulle telle opp. Terje sa at grunnen til at han tok en litt eldre mann på 75 år opp på scenen var fordi han hadde fått klager på at han hadde tatt så mangen småjenter opp på scenen før. Mannen på 45 år kunne telle til fire, men helt ærlig så er småjentene bedre.

Special Guests
Special guests var jo da Kvelertak. Den store overraskelsen derimot var Prepple fra Dum Dum Boys. Ja, du leste rett, Prepple synger jo i sangen KKK, og gjett hvem som plutselig tok over micen til Don fist og sang sin del av sangen? jo, Prepple! En flott reaksjon var: Oh my God!
Det var publikumsrekord for å telle til 51, og stemningen har aldri vert så god i Oslo før. Det eneste som manglet var at Don Fist skulle kaste skjorta, og sangen Kom Hell, da hadde det vert full pott. Det ble nok bare en femmer denne gangen. Noe å tenke på til neste gang kanskje? Men gjennom det hele, en meget bra og gjennomført konsert