Siste dag på Rått og Råde

Siste dag på Stavanger’s nye festival Rått og Råde startet tidlig lørdags ettermiddag. Det var flere mennesker som hadde møtt opp tidlig denne dagen enn de andre dagene. Det var ikke vanskelig å se hvem som tiltrekte seg dagens tilskuere, The Prince of Darkness; Ozzy Osbourne.
Så de som møtte opp tidlig kun for å stå fremst under Ozzy’s konsert måtte pine seg gjennom hip hop fra Madcon og Lars Vaular, og faren for å sovne under Thomas Dybdahl. De valgte dessverre ikke gå fra plassene sine for å oppleve de flotte fremføringene fra Purified In Blood og Kvelertak.

Det var Bare Egil Band som fikk starte siste festivaldag på Lassa. På scene 2 spilte han fremfor mennesker i alle aldre. Det var ikke vanskelig å høre at ‘Arne Går Mot Døra’ var publikums favorittten, men som også var den eneste sangen jeg hadde hørt fra før av.

Madcon fikk alle til å danse da de åpnet den største scenen.

De er vel kjent for å ha den beste fremføringen på årets Eurovision, der de faktisk var pauseinnslaget. Madcon kan det med å få kontroll over publikum, til og med de hardbanka Ozzy fansene på første rad ble reven med. Jeg ble reven med. Flott stemning, nydelig vær, fengende sanger, flott levert. Eneste skuffelsen var at publikum ikke kunne Glow-dansen, kanskje neste gang?

Mens Karpe Diem sang om Oslo på torsdag, var det Lars Vaular sin tur å synge om Bergen på lørdag.

Skal innrømme det var deilig å ta en liten pause fra hiphop for å få en god dose Purified In Blood.

Konserten startet med at vokalist Hallgeir Skretting Enoksen hoppet ut i publikum. Selv om både solen og tempraturen sank, så klarte de å holde publikum varme. Det som var litt morsomt var at da Enoksen skulle opp på scenen igjen, så visste ikke PSS-vaktene hvem han var. Det var moshpit, det var wall of death, det var brutalt og deiligt.
En lengre omtale med flere bilder kommer på Rockblogg.no om noen dager.

Thomas Dybdahl

Søt fyr, søt konsert. Det var dessverre nedtur å se han etter Purified In Blood. At Dybdahl er dyktig er det ingen tvil om, men sukkersøte sanger med en behagelig stemme fikk meg nesten til å sovne. Adrenalinet etter forrige konsert senket seg, noe jeg ikke ville skulle skje.

Kvelertak

Like crazy som Purified In Blood. Ikke rart, bandene er jo gode venner. Enoksen klarte å hopppe i publikum på denne konserten også (og igjen så kjente ikke PSS-vaktene han igjen). Kvelertak har blitt så ekstremt gode live siden første gang jeg så de (da som oppvarmingsband for Skambankt). De er fenomenale! Bare trist de spilte så lite. Men jeg skjønner dem godt. De avsluttet settet 20min før Ozzy Osbourne skulle på scenen, og regner med det var han de ville nå.
Flere bilder kommer etterhvert.

Ozzy Osbourne

Prince Of Darkness. Endelig kom han på scnenen. Mannen tilskuere hadde møtt opp kl 15 for å se. Det hele startet med klipp fra MTV-serier og diverse filmer der ansiket hans hadde blitt limt inn. Han var Edward Cullen i Twillight, Beyoncè Knowles i musikkvideoen til Lady Gaga ‘Telephone’ og mye mer. Da han kom ut var det jublel over hele Lassa. Det var siste konsert, det så ut til å være kvelden med flest besøkene.
Ozzy beviste lett at han virkelig er Mørkets Fyrste. Det var en glede å se han på scenen. Ozzy smilte, hoppet opp og ned, applauderte og var rett og slett utrolig. Låtvalget var alt fra soloalbum til gode gamle Black Sabbath låter. Høydepunket må ha vært ‘Mr.Crowley’, da han spylte skum over hele publikum. Ja, vi som stod framme med kamera fikk det på oss, men herlig var det! Fin variasjon av låter. Perfekte avlsutning på en nesten perfekt festival.

Håper virkelig Rått og Råde blir arrangert neste år også.
Det eneste som var litt skummelt med selve festivalen, noe de må være ekstra nøyen på neste år, det er å sjekke festivalarmbånd. Jeg ble kropsvisitert, de sjekket veske, men aldri håndleddet.
Takk til Stavanger, takk til de frivillige, takk til festivalsjef Kristoffer Kinden. Det har vært magisk. Jeg kommer gjerne tilbake neste år!

7 comments

  1. Høres ut som du har hatt ei bra helg! Litt små missunelig på deg etter å ha sett Ozzy!

    Og flotte bilder! Du har blitt ein flink flink fotograf!

  2. SV: Du treng ikkje å være sjalu for GnR… Meir crappy konsert skal man sjå lenge etter:) Men resten kan du være missunlig på;)

  3. Åh, som jeg skulle ønske at jeg hadde råd (og tid!) til å reise! Ser ut til at det var en festival 😉
    (det må forresten sies at Ozzy-bildet var knalltøft!)

  4. Mange bra bilder, og flere gode saker fra en veldig bra gjennomført festival.
    Misunner deg litt som får blogge fra flere store festivaler. Det høres gøy ut.

Comments are closed.