Seigmen, Sentrum Scene 28.08-2015

2015 er Seigmens år. Etter 18 år uten nytt studioalbum gav Seigmen ut det kritikerroste albumet ‘Enola’ tidligere i år. Seigmen har turnert siden albumutgivelsen, både vårkonserter og opptredener på musikkfestivaler. Da jeg så dem i april kom jeg midt under første sang. Denne gangen skulle jeg ikke gå glipp av noe.

© Else Solheim, dårlig mobilbilde
© Else Solheim, dårlig mobilbilde

Jeg går gjennom inngangen på Sentrum Scene én time etter dørene åpnet. Det første jeg ser er et stor lerret med et bilde av Seigmen, som ser ut som promobildene tilknyttet utgivelsen av Enola. Jeg endte med å stirre på lerretet i en time. Kom ikke for sent til konserten denne gangen. Third time’s the charm. Før Seigmen entret scenen ble det vist en kort film på lerretet, en intro om du vil. Det første jeg tenkte var Mars-invaderer-jorden, men i stedet for romskip var det Seigmens logo. Seigmen invaderer Norge! Jeg liker det.

De starter med ‘Fra X til døden’ og der fra gikk det bare oppover. ‘Metropolis’ og ‘Döderlein’ er tydeligvis publikumsfavoritter. De flotte karene på scenen behøvde ikke å synge en gang, for i salen var det full allsang og fantastisk stemning. Ja, jeg sang også med. Men det var ikke før ekstranumrene vi fikk oppleve magi. Første ekstranummer starter med at gitarist Marius Roth entrer scenen og forteller en meget personlig historie om hvor han miste en nær venninne, han dedikerer sangen til henne og synger ‘Agnus Dei’. Jeg måpte. Jeg hadde bokstavelig talt kjeften åpen. Jeg har tydeligvis ikke gjort min research for et viser seg at Marius Roth er operasanger, og jeg synes stemmen hans er nydelig. Jeg la også merke til et par jenter i salen som gråt under denne opptredenen.

Overraskelse nummer to var at Alex Møklebust sier at de hadde blitt kontaktet av Christer Falck. Deler av publikum buer. Møklebust forteller videre at Falck ville at Seigmen skulle lage en Raga Rockers cover, noe de ikke kunne takke nei til og spiller Raga Rockers’ ‘Komplex’. De nevner selvsagt at dette er første gangen de spiller denne låten, og jeg føler meg spesiell sammen med et utsolgt Sentrum Scene. Midt under låten dukker Michael Krohn (vokalist, Raga Rockers) på scenen og publikum hyler. Dette var en gledelig overraskelse. Seigmen avslutter en to timers lang konsert med en velkjent cover nemlig ‘Hjernen er alene’. Dette er en kveld jeg sent vil glemme, og er så glad for at jeg kom tidsnok denne gangen!

____

Etter litt research fant jeg ut at TV2.no har skrevet en sak om at 100 artister skal covre Raga Rockers. Artikkelen finner du her.