Fredag: Rått og Råde

Uncle Deadly

Geir Zahl fra Kaizers Orchestra fikk åpne den store scenen på Rått og Råde fredags ettermiddag. Det var min første konsert med Zahl som soloartist så dette var jeg meget spent på. Jeg var egentlig ikke noe fan av ‘Monkey Do’, men låtene var ikke så værst live. Så spilte han et par låter fra hans første soloalbum ‘Nice For A Change’. Han sang litt feil under ‘Friday Nights’, det var litt morsomt. Det var søtt musikk spilt på en altfor stor scene. Uncle Deadly er for intime lokaler, ikke helt festival materiale.

Mew

De flotte danskene Mew. Enda et band med søtt musikk på hovedscenen. Det var en annerledes form for søtt. Mew skapte magi. Jonas Bjerre sin stemme kan smelte hjerter til både menn, kvinner, ungdommer og barn. Så har han så vennlige øyne at en kan kanskje tro han er en engel. Det var en flott konsert, herlig opplevelse. Jeg vil gjerne se Mew igjen!

Band Of Horses

Tredje band på den største scenen var Band Of Horses. Avslappende, herlig, elsket av publikum. I sommersolen var det rett og slett behagelig (i iallefall i forhold til den kalde opplevelsen på Malmöfestivalen). De spilte så klart ‘Laredo’, ‘Compliments’ og flere låter fra det nye albumet ‘Infinite Arms’, og godlåtene ‘The Funeral’ og ‘No Ones Gonna Love You’. Tror faktisk det var noen på fremste rad som sang alle låtene også, fantastisk!

Skambankt

Stort band, liten scene. Konserten begynnte med en liten tale fra en av damene som bor i gamlehjemmet ved siden av Lassa. Det var mye som skjedde under konserten enn en gammel dame. Spenning, drama, alt kommer når jeg blir ferdig med anmeldelsen. Får tydligvis ikke tid i dag. Så følg med!

I dag; Ozzy, Kvelertak og Purified In Blood. Jeg lurer også på om Stavangerpublikumet kan ‘Glow’-dansen til Madcon!

5 comments

  1. åååå, jeg er så irritert for at jeg var bortreist akkurat denne helga. Pappa var på festivalen, og jeg har fått høre hvor bra det var siden jeg kom hjem.

Comments are closed.