Roskilde

Endelig tid til å skrive om Roskilde. Som en av Roskilde Festivalens”rising blogs” så må jeg jo skrive om ferien min denne sommeren.
Det hele startet med tre trøtte tryner som møttes nede i gangen på Otto Mønsteds Kollegium kl 06 om morgenen. Videre med s-tog til Valby og så med ic-tog til Roskilde Stasjonen. Derfra traff vi resten av gjengen. Vi ble delt opp i tre taxier som tok oss til inngang west 2. Vi var der ca 7.30, og dørene åpnet kl 18. Mer enn ti timer med kø med andre ord.
Grunnen til at vi står i kø så pass lenge var at det var meldt regn noen av dagene, vi ville ha teltet en plass det ikke var så mye gjørme, og vi ville ikke være så alt for nærme Apollo scenen. Det ble lite gjørme, men Apollo var en jævel.

Under oppvarmingsdagene så jeg ingen bands. Jeg har aldri gjort det, ikke i 07, 10 eller 11 har jeg vært på Pavillion Junior. Det er fordi jeg elsker å være i campen, være med venner, få nye venner og møte på gamle venner.

© Else Solheim

Da festivaldagene startet var det endelig tid for musikk. Kellermensch, The Cure, Apparatjik, Refused, Bruce Springsteen, Mew, Behemoth og Machine Head var de jeg såg.
Apparatjik er overvurdert. Av all presse om bandet, superbandet, vi måtte få med oss på Roskilde var Apparatjik. De spilte noen ok sanger på scenen, og så plutselig ut av det blå var det DJ musikk med en merkelig catwalkforestilling. Jeg gikk.

De uforglemmelige øyeblikkene var The Cure og Bruce Springsteen.

Ville gjerne ha skrevet mer om musikken, men Roskilde var min ferie. Beste ferien noensinne!

3 comments

  1. Jeg syns Apparatjik passet overraskende bra på stor scene. De er jo ekstremt sære, så jeg forventa mye rart fra dem, men jeg syns de kunne spart seg for dj’n og catwalken som varte i en halv evighet. Glad de ikke bare stod inni disse kubene, selvom det er fett det og. Gikk tilslutt sjæl og angra bittert når jeg hørte favorittene fra teltet..

    1. Det var noen som fortalte meg at Catwalken var det siste som skjedde. Hadde jeg visst de spilte flere sanger, så hadde jeg nok ikke dratt. Catwalken og DJ-tullet ble litt for masse for min smak..

  2. Nei og nei, ikke snakk om Roskilde, jeg kommer til å begynne å gråte. Dette er mitt første år uten en Roskilde-tur siden jeg var seksten. Så du The Roots? Jeg dævver av at jeg missa det. Roskilde pleide å være den beste uka i året for meg, bare frihet og sol (slapp akkurat unna regnåret 2007, heldig med den) og pils og hva enn man har lyst til. Jeg tror jeg må ta turen til neste år.

    P.S. hørte Springsteen var fantastisk. Fader også.

Comments are closed.