Rått og Råde dag 1

Stavanger lyste i går. Været var nydelig, og alle hadde tatt turen til Lassa for å oppleve første dag på den nye festivalen Rått og Råde. Med alle mener jeg babyer, barn, ungdommer, voksne og eldre.
Lassa var et perfekt sted til å ha festival. Programmet hadde tatt hensyn til gamlehjemmene rundt området, siden siste konsert endte før 23:00. Bra!
Det var lite kø da jeg kom til området, og jeg opplevde lite kø generelt. Og når jeg tenker festival, så tenker man som oftest kø.
Det eneste vi hadde litt problem med var at på Kolumbus sine sider stod det at vi kunne kjøpe tre-dagers busskort på turistinfoen ved Domkirken. Da vi kom dit sa dama i skranken at de hadde ikke slike kort, selv om det var en fin stor plakat rett framfor nesen hennes at slike busskort ble solgt der. Etter litt diskusjon og litt mye peking på den store plakaten fra Majken sin side, så turte dama å spørre noen andre om disse busskortene. “Busskort ja, klart vi har det!“.
Så det eneste jeg ønsker til neste år, det er at alle på turistinfoen får informasjon over hva man kan og kan ikke få kjøpt der. Ellers er jeg storfornøyd! for vi fikk busskortet til slutt.

Susanne Sundfør var den heldige som fikk åpne den store scenen. Det var første gangen hun stod mens hun spilte piano. Etter tre sanger sa hun at hun begynnte å bli sliten. Hun stoppet heldigvis ikke etter de tre første låtene da. Publikum fikk årets favorittlåt ‘The Brothel’, alle var fornøyd.

Karpe Diem

Det var vel bare en sang jeg kjente igjen; “la meg ta deg meg til byen min, byen min“, den lyder iallefal slik. Publikum elsket de, og hvorfor skulle de ikke gjøre det? Karpe Diem skapte liv på scenen og blant tilskuerne, som var en stor del jenter i en alder av 14. Ikke helt min musikksmak, men gøy å se på!

Casiokids

Bikkjen min aller bestevenn, eg skal aldri mista deg igjen!
Bergensbandet Casiokids! Som egentlig lager barnemusikk, men blir elsket var et delvis voksent publikum.

A-ha!

Bandet som dro flest publikum. Ikke rart siden det er farvelturnèen deres.
Konserten var meget 80-talls, men alle elsker jo 80-tallet.
Til å starte med var stemmen til Morten Harket litt rusten. Han kom seg heldigvis etterhvert, men et par sure toner klarte å snike seg frem under konserten.

De startet med ‘Summer moved on’ og avsluttet selvfølgelog med ‘Take on me’. Tror kanskje setlisten var identisk med den fra Bergen. Mitt høydepunkt av ‘Forever not yours‘, hadde glemt for nydelig den sangen var. Hele stemningen var nydelig. Da mørket la seg ned over Lassa, kom publikum tettere for å holde varmen.

Flott start på Rått og Råde!
I dag blir det ROCK! Så i natt og i morgen skal jeg prøve å skrive litt lengre anmeldelser.
Skambankt, Uncle Deadly og Band Of Horses anmeldelser skal skrives og publiseres på Rockblogg.

3 comments

  1. SV: Ja:p men vi får finne ei løsning:) også med besøk, var ikkje alltid kult når Anita konstant hadde besøk av kjæresten sin over lengre tid:S Legge merke til bare no når Ida er her at det blir fullt:p

Comments are closed.