Placebo – Loud Like Love

Etter å ha postet dette bildet på instagram, så fikk jeg spørsmålet “Liker du albumet?”, jeg nølte litt og sa “nja.. nei. jo. litt. Jeg har ikke bestemt meg helt enda”.

«Loud Like Love»PLACEBO_LOUD-LIKE-LOVE
År: 2013
Band: Placebo
Plateselskap: Universal
Sjanger: Rock

Placebo er ute med sitt syvende studioalbum, “Loud Like Love”. Da jeg hørte singelen “Too many friends”, begynnte jeg å glede meg til albumslipp. Nå som albumet er kommet ut, så finner jeg meg selv i å heller høre på de gamle albumene deres. Loud Like Love er helt ok. Den er ikke akkurat dårlig, men den er ikke bra heller. Loud Like Love mangler variasjon. Hvor er spenningen hen? På grunn av tittelsen så jeg forventer loudness. Men den har jo den såkalte Placebo-lyden. Brian Molkos uvanlige stemme, og den måten han spiller gitaren på. Det høres ut som dem, men på en måte så er det ikke dem. Vanskelig å forklare, men det er noe som mangler.

Akkurat som det forrige albumet, “Battle For The Sun”, så avslutter Loud Like Love også med en rolig ballade. Og akkurat som forrige gang, så traff den siste låten en nerve, eller en følelse rettere sagt. Den er trist, og jeg kjenner meg igjen, ikke som Molko, men som den personen han synger til. Det at fiolinen skjærer lyse toner, skaper også stemning. På slutten.

Om du har planer om å høre på Loud Like Love, så hør “Bosco”, “Purify” og “Too Many Friends” kanskje også tittelsporet. Er du en stor Placebo-fan som meg selv, så kjøper du albumet for å støtte bandet. Ellers anbefaler jeg egentlig ikke dette albumet noe særlig. “Withour You I’m Nothing”, “Black Market Music” og “Sleeping With Ghosts” bør kjøpes og tas godt vare på. På de albumene der får dere høre hva jeg elsker med Placebo. Du finner “juveler” i de albumene!

Jeg ble kanskje skuffet denne gang, men de gjør nok opp for skuffelsen på Sentrum Scene 3.desember. Jeg gleder meg!