Muse – Oslo Spektrum, Okt 09

Muse spilte for et utolgt Oslo Spektrum søndagskveld. Trioen fra England som spiller en blanding av progressiv rock, klassisk musikk blandet med electronica tok hele publikum med storm. Med et forrykende lysshow og stemmen til Mattew Bellamy, er det rart denne konserten ble utsolgt på fire timer?

Foto: privat

The Restistance
Muse startet showet med Uprising, som i starten av turnèen allerede ble en stor publikums favoritt, noe som Oslopublikummet klarte å overbevise. De forsatte showet med å spilleResistance, men det var på New Born bandet kom seg ned fra skyskraperne og fikk vise hva de virkelig er i stand til å gjøre på en scene; å gi oss en konsert vi sent vil glemme. Mens Muse fremførte var det lyseffekter, laser og storskjermer som viste video av bandet på scenen.

Favoritt
Da gitarriffet til Plug In Baby startet var det storjubel i hele Spektrum. De som hadde ståplasser hoppet opp og ned, mens de som hadde sitteplasser reiste seg for å absorbere den fantastiske sangopplevelsen. Alle 8500 sang med full hals, mens Matt, Dom og Chris leverte som om det var deres siste konsert.
Muse takket for seg med tre siste ekstranummer. Etter Knights Of Cydonia forsvant Matt og Chris fra sine plasser, og da Dom gikk til microfonen og sa hadebra, så var det virkelig over. Det kom litt brått på, og det føltes ut som om det var en kort konsert.

Terningkast 5
De spilte hele 18 sanger deriblandt en Leslie Bricusse & Anthony Newley cover Feeling Good, der Matt viste fram sine pianotalenter. Den eneste sangen som var dypt savnet blandt de fleste var Unintended. Men den fremføringen i sammen med lyseffektene og ballonger fylt med konfetti så var det en ubeskrivelig opplevelse

Setlist © setlist.fm
1. Uprising
2. Resistance
3. New Born
4. Map of the Problematique
5. Supermassive Black Hole
6. Guiding Light
7. Interlude
8. Hysteria
9. United States Of Eurasia
10. Feeling Good
11. Undisclosed Desires
12. Starlight
13. Plug In Baby
14. Time Is Running Out
15. Unnatural Selection
16. Exogenesis: Symphony, Part 1: Overture
17. Stockholm Syndrome
18. Knights of Cydonia

One comment

Comments are closed.