Moshpit på Bergenfest

Når det drypper fra taket på Garage skal bandet ha gitt alt de har, publikum skal være søkkvåte av svette, og stemningen; ubeskrivelig.

Foto: Jarle H. Moe

Torsdag 29.mai var jeg på Bergenfest for å få med meg Social Suicide, Kvelertak og Purified In Blood på Garage. Kvelertak hadde jeg sett tre ganger før, og håpet på nye nytt. Social Suicide og Purified In Blood var en førstegangsopplevelse, men det blir neppe den siste.

Rundt halv elleve startet Social Suicide kvelden. Musikken falt i smak og stemningen var bra. Selv om jeg hadde verken sett eller hørt de fra før av, storkoste jeg meg. Kvelertak som var andre band ut hadde jeg sett tre ganger før. Tre identiske ganger kan man si, så jeg håpet å få en annen opplevelse denne gangen. De spilte de samme sangene som sist, men scenepresentasjonen var blitt bedre. De er helt utrolige på scenen og er flinke til å få med seg fansen. Bergenspublikumet elsker Kvelertak og håper de kommer snart igjen.

Foto: Jarle H. Moe

Da klokken var litt over halv ett kom bandet vi ventet på, Purified In Blood. Bandet som har hatt pause i et par år var nå tilbake på scenen, tilbake i Bergen, og i juni er de ute med nytt album. De spilte både gamle og nye låter. Det var en jeg la merke til blandt tilskuerne som kunne alle sangtekstene. Han sang med lidenskap, man kunne se det i kroppspråket og den måten han så på bandet som om de var Guder. Vakkert.

Purified In Blood var fulle av energi som ble smittet over på publikum. En av vokalistene, Hallgeir Skretting Enoksen, var stadig nede blandt publikum. Det må være første gang jeg har sett moshpit nede i kjelleren på Garage, det var fantastisk.

Foto: Jarle H. Moe

Purified In Blood fikk det til å dryppe fra taket. Stemningen var magisk, både band og publikum var gjennomvåte av svette. Og hele Bergenfest er glad for at Purified In Blood endelig er tilbake.

Har du lyst å oppleve det samme? Purified spiller på Øya, Malakoff og Norway Rock Festival i sommer!

For flere bilder: Jarle H. Moe

3 comments

Comments are closed.