Malmöfestivalen

Malmöfestivalen er en festival som ble holdt i sentrum av Malmö 20.-27.aug. Jeg dro dit 24.aug for å få med meg Johnossi, Against Me! og Band Of Horses. Festivalen i sin helhet var utrolig. Det var plassert scener ved jernbanestasjonen, ved sjøen, i en park, midt på torget. Ja, det var scener overalt. Det var ikke bare musikk festivalen gikk ut på, det var kunst, det var tivoli, det var noe for mennesker i alle aldre. Det beste av alt, er at Malmöfestivalen er gratis.

© malmofestivalen.se/

Det Norge har å tilby av gratis konserter (der det finnes internasjonale band), er VG-lista. Den er dessverre ikke noe å skryte over. VG-lista har èn internasjonal artist og resten er gamle idol-deltagere.

Tirsdag 24.august

Johnossi
Den svenske duoen Johnossi spilte på den største scenen på Stortorvet. De startet med tittelsporet på deres siste album ‘Mavericks’ og fortsatte med å spille nye låter. Publikum var vel rundt 200-300 men det minket etterhvert. Om det var leke-laser-pistolen de hadde med seg på scenen, eller om det var en krypene Oskar på scenen som jagde publikum vekk er vanskelig å si. Konsertens høydepunkt var under låten ‘Whats The Point’, der det svenske publikum viste sine sangtalenter. Mitt høydepunkt var ‘Man Must Dance’, siden jeg synes fortsatt at Johnossis gamle låter er det beste.

Sista Sekunden
Man oppdager så klart noe nytt hver gang man er på festival. Denne gangen var det svenske hardcore bandet Sista Sekunden. Nei, jeg skal være ærlig, vi så bare Sista Sekunden fordi de spilte på scenen som Against Me! skulle spille på. Men jeg likte de, synes de var fengende og vil så klart sjekke de ut når jeg får tid.
Sista Sekunden turnerar ständigt, spelar alltid in skivor, sover aldrig.
Slik liker man å høre.

Against Me!
De hørte jeg på for noen år tilbake, så Against Me! skulle jeg definitivt se. Selvfølgelig spilte de nye låter som jeg ikke hadde kjenskap til. Jeg fikk også bare se de tre første låtene, for vi skulle selvfølgelig se Band Of Horses. Så der satt vi (ja, vi satt faktisk, det var koselig) og så på nye låter av Against Me!. Det lille jeg fikk med meg var ikke verst, og jeg burde kanskje sjekke ut litt av det nye materialet.

Band Of Horses

Tirsdagens høydepunkt; en gratis Band Of Horses konsert! De var fantastiske. Selv om det var iskaldt ute og jeg allerede frøs, gav de meg gåsehud jeg ikke trodde fantes. Setlisten kan man si var perfekt, de hadde plukket ut sine juveler fra sitt nyeste album ‘Infinite Arms’ og selvfølgelig sine gamle hits. Selv om det var kaldt ute var det likevel flott og romantisk der vi stod. Nydelig konsert.

Jeg synes Malmöfestivalen var utrolig, tenk at det var en hel uke med festival som var gratis. Danskene jeg var med var ikke så begestreit da, tydeligvis er ting bedre i Danmark.. hmm..

4 comments

  1. Høres fantastisk ut! Kanskje me kan dra ditt neste år?:D

    SV: Tenkte du på Tumblr bloggen? Den var så makkete og følte for å få ein anna:) WordPress er jo hærlig i forhold til blogg.no og Tumblr.. 🙂

  2. SV: du meina søstra mi?:) hehe
    Nei sei det… den kjem jo aldri, så er vel ikkje vist i å vente:)

Comments are closed.