Lydverketinnspilling II

I går tok jeg med meg to venner på Lydverketinnspilling på Interasjonalen. Det var hvertfall over 200 personer der. Vanligvis tar ikke Lydverket inn mer enn 180 tilskuere, og da pleier det å være stappfullt. Tenkt deg når det er over 200 personer, 200 Kaizers-fans, på et lite lokale i andre etasje på Internasjonalen. Det var trangt. Varmt. Fuktig. Akkurat slik en Kaizers Orchestra konsert vanligvis er.

© Kim Erlandsen, NRK P3

Det startet med at de åpnet med ‘Ompa Til Du Dør’. Det som startet det hele for Kaizers Orchestra. Jeg kunne ikke la være enn å smile og synge med. ‘Ompa Til Du Dør’ er en av mine favorittlåter, og fortsatt Kaizers’ beste album hittil. Vi som sto å så på elsket det! og siden det var innspilling så spilte de låten hele to ganger! Herlig!

Jeg skal ikke røpe så mye om selve sendingen. Den får dere se i morgen. Men skal nevnes at mens jeg stod der, og hørte på intervju med Janove, Geir og Christer Falck, så ble jeg så varm og kvalm at jeg måtte bare sette meg. Jeg svettet, hadde ikke mye klær på meg heller, men måtte bare kjøle meg ned. Klarte meg heldigvis til slutten av sendingen, og minikonsert med Kaizers Orchestra.

Avslutningen av sendingen var Kaizers første radiohit, ‘Hjerteknuser’. Vi fikk også oppleve den låten to ganger. Etter på så kan jeg huske at de spilte ‘Señor Torpedo’, ‘Philemon Arthur & The Dung’, ‘Psycho Under Min Hatt’ og ‘Din Kjole Lukter Bensin, Mor’. Alle låtene var fra det nye albumet ‘Violeta Violeta I’, utenom ‘Señor Torpedo’.
Kaizers fans er ikke som vanlige fans. Det har jeg sagt før, og flere har sikker sagt det før meg. De tok av under minikonserten, og kunne de nye tekstene allerede. Vokalist Janove Ottesen kalte oss for det værste publikum. Det var ikke akkurat die-hard-kaizers-fans de burde ha testet ut sitt nye materiale på. Så klart kom vi til å elske det!

Det var en het innspilling. Men jeg og vennene mine storkoste oss med resten av Kaizersklanen.
Neste uke skal jeg der igjen, og da gjester John Olav Nilsen & Gjengen.

Lydverketinnspilling I

9 comments

  1. Jeg er misunnelig herfra til himmelen. Koss kan eg si det uten og fornærma? Det lukte bensin av kjolen din, Else. <3

  2. “Senior Torpedo” er noe litt annet enn “Señor Torpedo”. 😛 Høres ut som det var kjempebra på Internasjonalen, gleder meg til sendinga! Blir bra å høre Psycho under min hatt live, ser for meg at den tar av 😀

  3. misunnelig på at du får se jonh olav nilsen og gjengen der neste uke! kaizers får du ha for deg selv 😛

  4. Så sjukt kjekt! Eg er veldig misunnelig. Men det er heldigvis ikkje så lenge til eg skal sjå dei og fotografere dei i trondheim for ET 🙂 Gledar meg

  5. Tusen takk! Og etter å ha lest dette innlegget tror jeg at eg liker musikksmaken din og 🙂 Skulle gjerne vært der selv, men får klare meg med konserten deres i april..
    Ha en fin helg!

  6. Jeg har faktisk ikke likt Kaizers før… men har de har smøget seg inn under huden på meg med det siste albumet 😉

    Jeg vil lese den private bloggen din, hehe!

Comments are closed.