Kan vi kalle det Cellometal?

I går bekreftet Download Festivalen 38 nye bands til årets festival. Jeg kommer til å skrive en del om Download siden det er den festivalen jeg skal besøke i år. Jeg kjente igjen typ tre av bandene av de 38 som ble sluppet. Ett av dem er Apocalyptica. Da jeg var ung.. om det er over ti år siden så var det da jeg var ung. Altså, da jeg var ung hadde jeg en finskperiode. Apocalyptica er et finsk band, så i løpet av den tiden hørte jeg mye på dem. Jeg kan ta på melodien Farewell og drømme meg bort. Apocalyptica er vel mest kjent for albumet hvor de har covret låter av thrashbandet Metallica. Om jeg husker rett så heter alumer Metallica by four cellos. Jeg kan google å finne ut om det er den rette tittelen, men min dårlige hukommelse gjør det mer ekte. Det verste er at CDen ligger i hylla mi, og jeg er for lat til å dobbeltsjekke om det er det albumet virkelig heter.

Mitt mål med Download er å se band jeg ikke har sett før. Apocalyptica faller under den kategorien.

Hvem har ikke lyst å oppleve noe som dette her?

Dette er en av de rolige melodiene, og jeg synes det er alldeles nydelig. Det er vakkert. Symfonisk metal er det som gjelder på Download Festivalen i sommer med andre ord. Jeg gleder meg!