Kaizers Orchestra, Peer Gynt Salen 16.02.13

Jeg har hatt en Kaizerspause på nesten tre år. Men i oktober i fjor bestemte jeg meg for å se dem igjen. Så da var jeg tidlig ute med å skaffe meg billett til lørdagens konsert her i Bergen. Når man har hatt billett til en konsert i nesten et halvt år i forveien, så bør konserten være verdt både ventingen og pengene.

© Jarle H. Moe

Da vi ankom Peer Gynt Salen i Grieghallen så var det en DJ på scenen, han spilte klassikere som han hadde ødelagt med datamaskinen sin. Det var virkelig ikke bra, jeg måtte gå ut av salen i en liten periode for å slippe den forferdelige lyden. Han gikk av scenen like etter 21 (og takk Gud for det). På billetten stod det at Kaizers skulle gå på 21:00. Da klokken slo 21:08 startet introen. Jeg tror jeg aldri har venta i så kort tid på Kaizers før, kudos!

De åpnet med “Aldri Vodka, Violeta” som er fra deres siste album “Violeta Violeta volume III”. Under første sang, tok publikum over, og vokalist Janove Ottesen latet som om det var første gang fansen kunne tekstene deres. De ble spilt mye nytt den kvelden, og med nytt mener jeg låter fra triolgien “Violeta Violeta”. Dessverre så liker jeg virkelig ikke Violeta Violeta trilogien. Jeg har volum I, fordi den var inkludert i en konsertbillett noen år tilbake. Volum II og III har jeg hørt på Wimp, og er etter min mening ikke verdt pengene. Så mens det unge publikumet koste seg, sang med og hylte, så stod jeg der å hadde det ok.

Dette er en omtale om min opplevelse av konserten, det var tydelig at andre hadde en bedre opplevelse enn det jeg hadde. Det var da de spilte “KGB” jeg fikk den gamle følelsen tilbake, 2006. De spilte også “Kontroll på kontinentet”, “Maestro” og “Djevelens Orkester”, ellers var det mye nytt. Kveldens høydepunkt var “Tokyo Ice Til Clementine”, den hadde jeg virkelig ikke forventet, så det var en positiv overraskelse.

Under “Forloveren” skjedde det noe, jeg ble svimmel og måtte sette meg. Enten så er jeg i overrgangsalderen, eller så er det fordi jeg hadde kun spist ett måltid den dagen (det var dumt det). Jeg var ikke den eneste som hold på å falle om på grunn av heteslag. Det var veldig varmt der. Det er vanligvis varmt og klamt på en Kaizers konsert, men dette var noe annet, har ikke blitt svimmel før. Luften var tung. Da jeg satt på gulvet var det en kar med briller på som kom bort til meg med vann, om du leser dette; tusen takk!

Kaizers Orchestra avsluttet en to-timers, varm konsert med sangen “170”. En sang som handler om en soldat som falt i krigen. En trist avslutning på en.. Ja, jeg må vel si det; en trist avslutning på en trist kveld. Det er kanskje ikke krig, men i mine øyne så har Kaizers Orchestra falt. Jeg ble spurt om jeg skal se de på Plenen i sommer, etter denne konserten så er svaret på det; nei. Hvor er “Evig Pint” og ikke minst publikumsfavoritten “Resistansen”? Hva skjedde Kaizers?
Det kan jo hende at det ikke Kaizers. Det kan være meg. Etter denne kvelden skal jeg ha en ny Kaizerspause. De sier kanskje at konsertene Kaizers Orchestra skal ha i Stavanger i høst er de siste. Men i 2007 ble det sagt at de skulle ha et konsertfritt år, og jeg var på Kaizerskonsert i 2007. Men om de konsertene blir Kaizers siste, så var iallefall lørdagens konsert min siste. Det skal bli godt med pause.

Bildet på forsiden og her er tatt av Jarle H. Moe, for flere bilder fra konserten klikk her.

EDIT: Jeg og mange andre gikk etter “170”, men Susi var der en ekstra sang; “Ompa Til Du Dør”. For meg så passet det med å avslutte kvelden med “170”. Er glad jeg gikk en sang for tidlig. Kaizers er ikke det samme lenger.

3 comments

  1. Unnskyld meg. Men du er noe av det mest patetiske jeg har lest om. Og enda mer patetisk er det å begrunne det da det er innlysende!

    1. Unnskyld meg. Men hva mener du egentlig her? er HUN det mest patetiske du har lest om? for da må du ha truffet ekstremt få personer i ditt liv.. Eller mente du kanskje anmeldelsen? umulig å hvite ut i fra det du skrev.. Men om jeg skal dømme noen patetiske så vet jeg hvertfall hvem jeg skal ta kontakt med 🙂 Forøvrig helt enig i anmeldelsen, Kaizers er på max halv maskin i forhold hva de en gang var 🙂

    2. Vedkommende virker som en person der end ikke kender betydningen af ordet “patetisk”…

      God anmeldelse 🙂

Comments are closed.