Kaizers Orchestra, 12.feb 2010

Click here to read this entry in English


Bilde: Ane Tvedt

Jeg ville ikke stå i kø, jeg ville ikke stå fremst, tydeligvis ville alle andre det, så da måtte jeg gjøre det samme, for å stå alene bak på en konsert er litt kjedelig. Så der sto vi, i 2 timer, i minusgrader utenfor Grieghallen. “Terje står rett der borte og røyker!”, ja og så? tenkte jeg, han gjorde det sist gang også. For vi har faktisk stått i Kaizers-kø utenfor Peer Gynt Salen før, og det var grunnen til at jeg ikke ville gjøre det igjen, forrige gang regnet det, men det var god stemning. Stemningen var ikke så god denne gangen, ingen allsang i køen og alle klaget over at det var iskald, og jeg klaget over at Kenneth hadde kommet seg inn før alle andre..

Etter to timer i kø var det deilig å ha fått den velfortjente plassen på fremste rad, selv om jeg ikke ville stå der en gang. Og overraskende nok, så kom oppvarmingsbandet Grand Island på scenen bare etter 15 minutter dørene var åpnet. Det satt jeg kjempe stor pris på, siden dagen før hadde jeg ventet to timer på oppvarmingsbandet til Sahg. Grand Island var kjempe flinke, og spilte ikke altfor mange sanger heller. Stor applaus til dem!

30 minutter etter Grand Island var gått av scenen, kom bandet jeg har venta nesten 1 år på, nemlig favorittene mine i Kaizers Orchestra. De startet med en ny sang, “Femtakts Filosofi”, som publikum allerede hadde klart å lært seg teksten på. Man må vel si at Kaizers-fans er ikke som alle andre fans, vi er ikke helt gode i hodet når det kommer til Kaizers, spesielt live, for Kaizers er og vil alltid være Norges beste liveband. Kaizers spilte sanger fra alle album, en god blanding gamle, nye, b-spor og en Morten Abel sang. Ja, for Morten Abel var der, og sang med på “Prosessen” og “Rullett” der Geir Zahl synger, og ikke Janove. Geir Hellraizer Kaizer var noe for seg selv på scenen, han danset og hadde sine moves, det var litt morsomt å se på, meget underholdende, men hvem er det som ikke liker å se Geir Zahl danse?

Morten Abel var for så vidt ingen overraskelse, siden han var med på turnéstarten i Stavanger, og i Oslo dagen før de kom til Bergen. Det jeg ikke forventet var at Kaizers skulle ha med seg Hemsing-søstrene på fiolin under “Ompa Til du dør”, dessverre så var lyden dårlig i begynnelsen, så fiolinspillingen kunne man knapt høre, men de prøvde iallefall.

Det er ingen overraskelse at Bergenspublikummet er Kaizers sine favoritter. Derfor fikk vi en sang som ingen forventet, og det var en gledelig overraskelse nemlig “Tokyo Ice Til Clementine”. Det var så klart allsang fra publikum, noe som det var på alle sangene egentlig. Kaizers Orchestra kunne godt hatt en konsert der de bare spilte instrument mens publikum sang, bandet kunne godt laget set-listen selv og fortsatt så ville fansen kunne alle sangene ordrett.

Med oljetønner, svette og hopp fra bandet så var dette en av Kaizers beste konserter. De var helt utrolige, og skapte magiske øyeblikk på scenen og blant publikum. Neste år kommer de ut med en triologi, “Violeta, Violeta”, med stor feiring av 10 års jubileum i Spektrum.  Så det blir vel neste gang vi ser noe til Kaizers, siden de skal lage tre album. Good luck with that..

Setlist:
intro: Russian Dance – Tom Waits
1 – Femtakts Filosofi
2 – KGB
3 – Djevelens Orkester
4 – Knekker Deg Til Sist
5 – Delikatessen
6 – Resistansen
7 – Maestro
8 – Apokalyps Meg
9 – Bris
10 – Prosessen (m/M.Abel)
11 – Hands Of God – (M.Abel)
12 – Rulett – (m/M.Abel)
13 – Ompa Til Du Dør (m/Hemsing søstrene)
14 – Bøn Fra Helvete
15 – Philemon Arthur & The Dung
16 – Sju Bøtter Tårer Er Nok, Beatrice
17 – Kontroll På Kontinentet
——-
18 – Maskineri
19 – Señor Torpedo
20 – Dieter Meyers Inst.
——-
21 – Tokyo Ice Til Clementine
22 – Sonny

Etter konserten sa Tina, “Vi står ikke framme neste gang!”, jeg kunne ikke vert mer enig. I tillegg til å kunne alt som heter sangtekster, så er Kaizers-fansen ganske så voldelig. Blåmerke på deler av kroppen, på slutten klarte jeg ikke å holde balansen en gang, for skubbe, ja det skal de!
Håper jeg har et bedre humør til neste konsert. For jeg klarte ikke å nyte denne, klarte ikke å bli glad da de spilte favorittsangen min, og sangen var så nydelig fremført i tillegg. Glede hvor er det blitt av deg?

– Else

Bloglovin

5 comments

  1. Er dessverre ikke alt man klarer å motivere seg, men man blir nå glad uansett egentlig av kaizers:) De spilte Tokyo Ice i trondheim også:D var en herlig opplevelse det! Kanskje vi sees i spektrum om et år?:P

  2. Kaizers er ikke bare Norges beste liveband, men verdens beste band PUNKTUM. Ah, som jeg elsker dem. Jeg tror faktisk jeg er forelsket i musikken deres, jeg! Og som du sier; Kaizersfans er ikke som alle andre fans. Vi er gaaale! Det går ikke an å bare like Kaizers LITT. Man ELSKER dem.
    .-= Drea´s last blog ..Søte Elise. =-.

  3. Faen, jeg skulle også på konsert med Kaizers, bare i Trondheim, men fikk det ikke til allikevel. Men så sinnsykt bra det så ut, med den setlista (regner med den er tilsvarende lik for alle konsertene). Og med Morten Abel i tillegg!

Comments are closed.