Hold Fast – Bipolar

Én måned etter jeg fikk debutalbumet til Hold Fast, ‘Bipolar’, har jeg endelig mulighet til å høre på det. Jeg sitter her skuffet over at jeg ikke fikk tid før nå. Skuffet over meg selv. Jeg har gått glipp av én måned. Jeg kunne ha hørt på dette utrolig gode albumet i en hel måned nå.

Jeg ble fanget ved første sekund av ‘Run Kolossus’, og plutselig ble jeg inspirert. Om jeg kan bli så fort fanget av et album, da er det verdt å dele det med dere. Hold Fast slipper debutalbumet ‘Bipolar’ 25.september. Den inneholder 13 harde, fengede låter. Jeg vet ikke om jeg skal headbange eller danse vilt. Jeg vil gjøre begge deler.

Første singel fra albumet ble sluppet i mai, ‘Chapel & Breath’. Mine ører fikk gleden av den først nå, og ørene mine koser seg. Jeg vil høre mer! Neste sang er ‘Foreign Town’ hvor Haley Shea fra Slutface er med. ‘Back In The Haze’ er også en sang som skiller seg ut, den er mer melodisk. Man behøver slike sanger til å gi albumet balanse. Også melodien ‘Interlude: Red Sand’ hjelper med å bryte med det harde. Ellers er albumet ganske røft. Bråkete ville mine venner kalt det. Jeg digger det.

Hold Fast har herjet rundt i landet i fire år. Jeg har hørt snakk om dem, litt her og litt der. Men har ikke hørt på dem før nå. Etter disse 13 sangene må jeg også se dem live. Om albumet er noe indikasjon på hvordan de er på scenen, så har jeg noe stort å se frem til. De har varmet opp for Skambankt og Suicidal Tendencies (I know, right! Jeg ble selv overrasket og imponert over det). ‘Bipolar’ er et sterkt debutalbum som du ikke kan gå glipp av.

(Foto på slide © Morten Espeland)