Var det bare endring av setliste som skulle til?

Når du sitter tre dager etter konserten og fortsatt er høy av opplevelsen, da må man bare skrive.

På fredag spilte Hjerteslag for et fullsatt Rockefeller. Med seg hadde de Clean Fun og Eldoradio som oppvarmere. Clean Fun gjorde ikke et særlig inntrykk på meg, dessverre. Eldoradio derimot hadde et riff som minnet om Border Daniel, og det vekket følelser. Det er ingen tvil om at Eldoradio er dyktige, de kan synge, de kan spille, men de må jobbe med å bli mer komfortabel på scenen. Om det var en ting de to bandene klarte, så var det å varme oss opp for Hjerteslag.

Ikkje Tenk På Det er første sang og publikum er i ekstase. Jeg må innrømme at jeg var en av de med Ikkje-Tenk-På-Det-genser på og danset ekstra hardt. Personlige høydepunkt var Papirsvaner, Lasaronens Vår og Bryllupsplaner & Andre Fete Løgner. Tre råe låter med allsang på sistnevnte. Overraskelsen kom da de spilte Europa Rundt, som kanskje er verdens vakreste sang. Det er en nokså lang låt, så de tok opp tempoet littegrann. Men det var fortsatt magisk. Kanskje ikke like magisk som Linedanserinne, som ble spilt med en mørkfylt sal med lys fra publikums mobiltelefoner. Det var kun vokalist Robert Eidevik og gitarist Nikolas Jon Aarland som var på scenen under dette vakre øyeblikket. En sangtekst har aldri vert mer ekte.

Enda en overraskelse var da de spilte en relativ ny sang, Skyggesiden, og publikum sang med. Her var det salen som overrasket, og ikke bandet. Jeg visste jo at de kom til å spille de nye sangene, men at fansen kan det nye materialet allerede er utrolig.

Salen ble ekstra svett og danseglad under Sang Til Sonja. Og Rockefeller var et midlertidig discotek da Hjerteslag spilte Nordavind. En vellykket kveld på Rockefeller endte med Kong Oscars Gate, som vil alltid minne meg om den gangen jeg bodde over pølseboden i Bergen.

Fra start til slutt var nivået høyt. De spilte godt, de sang bra, og de trollbandt publikum med sine feilfrie låter. det er lenge siden jeg har opplevd så mye crowdsurfing blant publikum, og selvsagt så crowdsurfa Eidevik en liten stund selv.

Jeg sitter her og tenker tilbake på en kveld som var så bra. Var det Hjerteslag? var det publikum? eller var det den nye setlisten som gjorde kvelden så vellykket? Og hvem er den nye mannen på tamburin og keyboard? Med denne konserten i tankene, vil Rockefeller bli utsolgt neste gang Hjerteslag er i byen.

Eg ve te Bergen, ve te Bergen med det samme..