Hjerteslag – Sentrum Scene, 16.11.18

Det finnes de gangene man drar på konsert og bare vil kose seg. Jeg hadde ingen planer om å skrive noe, men i kveld var opplevelsen så vakker at noe må jeg jo skrive.

Hjerteslag er i Oslo. Konserten er ikke utsolgt, galleriet er stengt og jeg er redd de kanskje har solgt litt lite billetter. Mest fordi jeg har sett annonse etter annonse på Facebook om å kjøpe billetter. Vi drar inn på Sentrum Scene sånn cirka en time før Hjerteslag skal på scenen. Oppvarmingen har allerede startet og lokalet er langt fra fullt. Det er faktisk så mye plass at jeg og venninna mi Marta kommer oss på fremste rad. To 30-åringer med resten av kidsa (tenkte vi). Men så fort Hjerteslag entrer scenen, så gir vi F i at vi ikke er 23 lenger, vi hopper, skriker, synger med som om vi var tenåringer igjen.

Hjerteslag starter med “Ikkje tenk på det”, og har med seg publikum på første tone. Hele hovedsalen har plutselig blitt stappet med mennesker, hvor de fleste synger med. For en uke siden slapp Hjerteslag sitt tredje studioalbum “Nattseileren” og fra den får vi “Skyggesiden” og “Bergensk Rullett”. Volumet på gitaren til Nikolas Jon Aarland kunne vært høyere, og det er tydelig at de nye låtene ikke sitter like godt som de eldre. Pluss til at de har fått en keyboard-dude og en cello-dude med seg på scenen. Selv om låtene hvor celloen spiller en rolle (“Farvel til Musikken” og “Siste Reis”), trenger litt mer øving. Overraskende var “Nattseileren” og “Det Raymond Sa” utrolig bra live. Gleder meg til å oppleve det igjen.

Gåsehud og alt slags mulige følelser skjer under “Europa Rundt” og “Vestindia”. Fulgt av “Bryllupsplaner & andre fete løgner”. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive omstendighetene under sistnevnte. Det var allsang, det var dansing, det var følelser og alt var så perfekt. Og selvfølgelig velger bandet å gå av scenen etter perfeksjon.

Men konserten stopper selvsagt ikke der. Som forventet er det kun vokalist Robert Eidevik og gitarist Nikolas Jon Aarland som spiller første ekstranummer “Linedanserinne”. Og det kan ikke være en Hjerteslagkonsert uten at de spiller deres mest kjente låt “Sang til Sonja”. Jeg må dessverre innrømme at jeg er ganske lei den låten, men det var forventet at den kom. “Kong Oscars Gate” kom også som forventet, men med en uforventet vokalist som kaster seg over publikum på siste del av låten. Ååå, for en stemning.

Personlig så håper jeg alltid på “Lasaronens Vår”, og ble overrasket over at de ikke spilte “En fiende krysser mine spor”. Hjerteslag har blitt et band som har så mange gode låter at det er forståelig at alt ikke kan bli spilt i løpet av en kveld. Eller kanskje de bare kan forlenge settet sitt neste gang. A girl can dream..

Det var en vakker konsert. Det var så gøy. Stemningen var så fin. Petter Sætre satt bak trommene og smilte hele kvelden, mens Torjus Raknes flørtet med jentene på første rad, noe som fikk dem til å hyle mer.

Det går ikke an å beskrive hvordan Hjerteslag er live. Hvordan musikken påvirker publikum, og hvordan publikum reagerer på det vi ser og hører. Ikke minst hva vi føler. Jeg sitter igjen med en uforglemmelig konsertopplevelse og jeg takker Hjerteslag for en herlig kveld. Neste gang blir nok galleriet på SS stappfullt også.

Vi går fra konserten smilende og misunner alle de som skal se Hjerteslag på USF.