Farvel gamle skikkelser. Velkommen til dere nye.

© Dagbladet.no

Kaizers Orchestra har for lengst lagt de gamle skikkelsene fra de første albumene bak seg. Det er på tide å ta farvel med Dieter Meyer, Victoria, Cementin og resten av karakterene vi ble kjent med gjennom ‘Ompa Til Du Dør’, ‘Evig Pint’ og Maestro’. Etter en trilogi-pause med ‘Maskineri’ og ‘Våre Demoner’, er Jærens helter nå tilbake med en ny trilogi. Violeta Violeta.

‘Violeta Violeta I’ kommer i butikkhyllene førstkommende mandag. Vi som “finansierte” albumet, har alledere fått vårt eksemplar i posten (jeg tror iallefall mitt er kommet til Bømlo). Første lytt på albume var ikke et øyeblikkelig elsk, dessverre. Nå har jeg hørt gjennom den, mer enn et par ganger. Jeg kan trygt si at Kaizers Orchestra har igjen laget et mesterverk. Ok, et mesterverk er vel å overdrive, men er det ikke det vi musikkskribenter gjør? Det jeg vil si er at det er et godt album, som bør kjøpes, og høres på,. Ofte! Det er ikke et nytt ‘Ompa Til Du Dør’, men det er ikke det vi er ute etter heller.

Det jeg liker med albumet er rett og slett å ha tilbake Kaizers. Jeg føler de har vært borte en stund. Det er godt å høre at de har utviklet seg til andre låter som ikke kun handler om krig og depresjon. DE har også klart å beholde Kaizerslyden i de nye låtene. Man kan godt høre bruk at oljefat under ‘Diamat Til Kull’. Det var oljefatene jeg var redd for å miste. Bruken av oljefat var minimalisert under trilogipausen, som ga meg grunn til bekymring.

Men nå er det ingen grunn til å være redd lenger. Violeta Violeta vol. I er ute. Den har blitt tatt vel imot av både kritikere og fans. Og Kaizers Orchestra kan fortsette med å være stormannsgale med trilogi, spektrumkonsert, teaterstykket Sonny, turnèer, ny bok og en dokumentarfilm (de to sistnevnte er bare rykter).

Kaizers har også fått det de alltid har ønsket seg; en radiohit.

Kaizers tett på nett på mandag.

5 comments

  1. Så utruleg herlig. Eg har høyrt gjennom plata fleire gongar og likar den i grunn berre betre og betre kvar gong. Gledar meg som en gal til å sjå dei i Trondheim (for ET) i februar og i spektrum i april! 😀 😀

    Lykke

  2. Virkelig fornøyd med nye plata! Som du sier, Kaizers er tilbake. Det har jeg hatt tro på siden jeg hørte En for orgelet, men kunne jo ikke være sikker. Liker virkelig oljefat-partiet på Diamant til kull, og generelt vokser hele plata på meg. Fint 🙂

  3. Jeg gir meg ende over for det nye albumet. Det er så mye sirkus/Tom Waits at jeg helst vil høre alle låtene samtidig. Rytmene, tekstene, arrangement og stemmebruk, uforutsigbare vendinger her og der… åhhhh, gutta! <3

Comments are closed.