En kveld på Refshaleøen

På samme sted hvor Copenhell festivalen ble arrangert, hadde Foo Fighters sin største konsert i Danmark noensinne.

21.juni/2011

© Foo Fighters

Presis kl 18 entret første oppvamringsband Biffy Clyro scenen. Ikke overraskende startet de med ‘The Captian’. Jeg satt på gresset med venninna mi Mari og sang med. En time etter avsluttet de med ‘Mountains’. Litt over en halvtime etter kom The Gaslight Anthem på. Jeg er egentlig ikke en så stor fan av dem. Mens de gjorde sitt, stilte jeg meg i kø for å kjøpe en irish coffee til meg selv og en øl til Mari. De spilte også i en time. Mens scenepersonalet gjorde det klart for Foo Fighters var det snacks-tid. Man kunne kjøpe diverse mat på området, som er fantastisk når man må vente mellom hvert band.

Foo Fighters kom på scenen rett før ni. De startet med litt nytt, ‘Brigde Burning’ og fortsatte med ‘Rope’. Etter to nye fikk vi litt gammelt, ‘The Pretender’, ‘My Hero’ og ‘Learn To Fly’. Det var helt fantastisk å se nesten 20 000 mennesker synge i kor. Det var tydelig at Dave Grohl elsket det. De valgte å ikke spille ekstra låter, og bare spilte til de ikke fikk lov til mer.
I to strake timer spilte de. En Queen cover og en Mose Allison cover, samt en nydelig balanse mellom nye og gamle låter. ‘Monkey Wrench’, ‘Times Like These’, ‘Best Of You’ og ‘Everlong’ var høydepunkter under konserten. Fra høy stemning til gåsehud.
Det var den perfekte Foo Fighters konserten. Jeg er så glad for at vi dro på den.

Danske aviser gav konserten terningkast seks..

One comment

Comments are closed.