Dyst – Judges and Butchers

På fredag slipper Dyst debutalbumet sitt “Judges and Butchers”. Siden 25.august har manageren/agenten deres skrevet meg tre emailer om å anmelde albumet. Det er mer enn hva jeg vanligvis får (spesielt når jeg ikke gir tilbakemelding, sorry about that). Men i dag fikk jeg en tredje email. Han gir seg ikke. Kanskje han tror jeg kommer til å like dette albumet. Han hadde vel ikke mast, om jeg hadde gitt albumet en dårlig omtale? Så i kveld bestemte jeg meg for å høre på dette albumet.

«Judges and Butchers»
År: 2012
Band: Dyst
Plateselskap: Karat Records
Sjanger: Metal/Punk

Det starter med låten ‘Sailors Grave’. Den er god, ikke et “wow” men jeg fortsetter å høre. Låten ‘Crossbearer’ derimot er en låt som falt i smak. I tillegg til den har albumet noen juveler som ‘Judges and Butchers’ og ‘Calm The Storm’. Om man kjenner til Tommy Akerholdt (Silver/Turboneger) så kan man høre hans preg på albumet, og det er faktisk ikke så værst. Jeg har kun hørt gjennom albumet et par ganger, men jeg kommer nok ikke til å høre på det mer heller. Jeg må være ærlig. Det er ikke på grunn av at albumet ikke er bra, for det er det. Låtene er fengende, lette å høre på, det faller raskt i smak. I lengden kan det bli litt kjedelig for meg, det er på en måte ikke noe nytt som om jeg har hørt noe lignende før. Eller kanskje er det bare jeg som er blitt gammel, hadde jeg vært 17 igjen så hadde jeg nok elsket dem. Manageren/agenten deres tok ikke helt feil da, for jeg liker det, jeg bare elsker det ikke. Dyst er unge og dyktige, det er rom til forbedring. De kommer nok til å få en lys fremtid innen musikk foran seg.

Se de live i oktober:
03.okt – Oslo, Paragrafen
04.okt – Tromsø, Bastard Bar
05.okt – Bodø, X Rockeklubb (med Social Suicide)
06.okt – Trondheim, Lobbyen