De Underjordiske ute med nytt album

I dag er De Underjordiske ute med oppfølgeren til debutalbumet som ble sluppet for tre år siden. Det nye albumet har fått tittelen «Flænger i Luften» som også er åpningslåten.
Det første som slo meg med åpningssporet er at det er mer melodiøst og roligere enn debutalbumet. Neste låt «Saskorus» har en mer raskere tempo med en vokal som aldri har vert lysere. Selv om tempoet er raskere så savner jeg skrik og røffhet, ikke bare i låten, men i hele albumet generelt.

«Piskesmæld» er personlig favorittlåten, selv om den også har sine rolige partier.

Albumet ender med det som føles å være verdens lengste låt «Sletternes Sønner» (10 min og 35 sek). Det er ingen ny «Med Næb og Kløer» for å si det sånn. Sistnevnte var en avslutningslåt som jeg ble fanget av, hvor jeg følte sulten han sang om. Med «Sletternes Sønner» blir jeg ikke fanget av verken melodien eller teksten. Det er ingen låter på albumet som gjør det. Det betyr nødvendigvis ikke at det er et dårlig album, det er bare annerledes enn hva man er vant med. Det er tydelig at det har skjedd en musikalsk endring i De Underjordiske. Fra hardt tempo og røff vokal, har de gått over til mer melodisk tempo og rolig vokal.

Det er ingen tvil om at De Underjordiske er dyktige. De spiller utrolig godt, og Peter Kure sin stemme har nådd nye høyder.

For meg kan det virke som om de lider av Second Album Syndrome, men jeg håper jeg tar inderlig feil.

Men én ting er sikkert; det er at De Underjordiske er fantastiske live. Jeg skal se de neste gang de spiller i Oslo, og om du skal på Roskildefestivalen i år, så spiller de der med Fribytterdrømme. De blir to konserter på en scene uten avbrytelser sier de på sin Facebookside.

Bilde © Jonas Bang