Dan Kristoffersen – Velkommen

Dan Kristoffersen er ute med sitt andre album som har fått tittelen “Velkommen”. Personlig så er ikke dette noe jeg hører på, men min personlige smak skal ikke gå ut over at dette er en fin plate. Jeg velger å skrive mens jeg hører på albumet, og synes at Dan Kristoffersen har en nydelig stemme. Selv kaller han dette albumet for “En alternativ rockeplate med norske tekster”. Med alternativ mener han kristelig?

Etter som jeg hører kan jeg ikke la ver å legge merke til den hyppige bruken av Gud. Medd en gang Gud blir nevnt da blir det personlig kjære Dan. Jeg har ingenting imot religion, bare for å få det sagt. Jeg respekterer at mennesker har en tro, om det er Gud, Buddha, Allah eller Satan for den salgs skyld. Men så fort Gud blir nevnt, tenker jeg på oppveksten min. Hvor jeg ikke fikk ta hull i ørene eller farge håret fordi jeg skulle være fornøyd med den måten Gud har skapt meg. Tenk deg hvor mange ganger jeg hørte det i løpet av oppveksten min? Så lenge var jeg misfornøyd med meg selv, for jeg måtte bare leve med den måten Gud hadde skapt meg. Sorry mate, jeg klarer ikke mer.

Heldigvis varer albumet i under en halvtime, så jeg har faktisk hørt gjennom hele. Albumet avslutter med sangen “Når jeg dør”, som handler om å komme til himmelen og møte Gud. Eneste sangen jeg likte var “Min Victoria”. Fin stemme, godt album, bare ikke noe for meg.