Cooperative Music lansert i Skandinavia

Cooperative Music ble dannet i 2005 som en del av V2 Music i Europa (nå eid av Universal Music Group International). Cooperative Music er ett multiterritorial uavhengig labelgruppe. Som representerer plateselskaper som Bella Union, Kemado, Mad Decent, Lex, Loose Lips, Kitsuné, Moshi Moshi, V2, Rabid, Downtown etc. Cooperative Music’s internasjonale nettverk slipper også album gjennom Spinefarm records på verdensbasis.

Nå er Cooperative Music lansert i Skandinavia. Selskapet har nylig inngått en fysisk og digital distribusjonsavtale med Universal Music i Norden.
Dette innebærer at Cooperative Music vil foreligge under eget navn for første gang i de nordiske landene.
Label ansvarlige i de nordiske landene blir;
Espen Slapgård,Norge
Henrik Nyström, Sverige
Troels Gammelgaard, Danmark
Universal Music kommer til å håndtere promotion og marketing i Finland, med Pekka Saila og Sami Rikala som nøkkelpersoner.

Vincent Clery-Melin, General Manager for Cooperative Music sier følgende :
De Nordiske territoriene er et svært spennende område for uavhengige selskaper å gjøre forretninger på dette tidspunktet. Det digitale markedet blomstrer, og våre uavhengige labelpartnere har vokst der år etter år med suksesshistorier som Fleet Foxes, Martha Wainwright, eller i nyere tid My Morning Jacket. Norden er også en flott kilde til repertoar for resten av verden, slik vi har sett tidligere gjennom vårt langvarige partnerskap med The Knife og deres etikett Rabid Records, artister som Peter Bjorn and John, eller vårt samarbeid mes den Finlandsbaserte etiketten Spinefarm. Vi synes det er utrolig spennende å åpne vår egen business der, og vi kunne ikke tenkt oss et bedre team enn Espen, Henrik and Troels til driften eller en bedre infrastruktur enn Universal for vertskap og distribusjon!

http://www.cooperativemusic.com
Cooperative Music Facebook
Coopertative Music Norge
Coopertative Music Danmark

Det er så flott. Jeg blir mer nysgjerrig over Cooperative Music når jeg leser at siden dannelsen av selskapet ble det distribuert via Cosmos Music Group som er tidligere Bonnier Amigo Music.
Bonnier Amigo Music er i mine øyne  det geniale selskapet som signerte Molotov Jive.

Så da avslutter jeg denne gledelige nyheten med;