Blastfest, kort oppsummert


Jeg var så heldig og fikk to billetter til Blastfest i Bergen fra torsdag til og med lørdag denne helgen. Det var min første frihelg siden juleferien og jeg var klar for fest. Dessverre så jobbet jeg torsdagen, og feiret min bestevenninnes fødselsdag på fredagen, men jeg fikk jo med meg noe de to dagene da. Dette er andre året Blastfest ble arrangert, og line-upen var fantastisk. Men det var vel alt som var bra med festivalen? Line-upen. Bandene som spilte på Røkeriet i Verftet fikk alle se, men de som spilte på Garage og Studio (Verftet) var begrenset. Her var det første mann til mølla som gjaldt. Jeg hadde gledet meg så mye til Craft, men fikk jo ikke se dem. Jeg var jo ikke alene da. Så mens Craft spilte på Studio i Verftet var halve Blastfest-publikum utelukket. Jeg er fullt klar over at enkelte scener er mindre enn andre, og publikumkapasitet er begrenset. Men dette er for dårlig. Jeg vet at dette er en ny festival, men vennligst ikke steng ute resten av publikum. Og om det er et band som spiller på Studioscenen, la noen andre spille på Røkeriet da. Min sympati til dem som kom utenlands ifra og ikke fikk med seg de bandene som var planlagt.

Satyricon avsluttet festivalen. Jeg har likt dem siden jeg var tenåring, og fikk nå min første mulighet til å se dem live. Det var fantastisk, og tror kanskje jeg er litt småforelska i Sigurd Wongraven. Men hvem ble ikke det etter den konserten?! Pardon my french but: FY FAEN SÅ BRA!

Det har vært tre intense dager med At The Gates, Endstille, Finntroll, Satan etc. Tre flotte dager om jeg så må si det. I tillegg til gode bands traff jeg også på en del hyggelige folk. Jeg skal gjøre mitt beste for å være tilbake neste år!

Jeg var der som gjest så ingen bilder fra meg, men synes jeg så Jarle H. Moe, så bilder fra festivalen får du se her.