Biffy Clyro København vs. Biffy Clyro Bergen

Jeg liker Biffy Clyro. Jeg liker skottene så godt at jeg har sett de 4 1/2 gang i år. Den 1/2 gangen var sesongpremiere av Lyderket tidligere i år. Egentlig jeg har sett Biffy tre ganger i Norge og to ganger i Danmark. Den siste uken har jeg vært så heldig at jeg fikk se Biffy på samme turné i to forskjellige byer, i to forskjellige land. Hvem ville tro at forskjellen var så stor?

Kilde: flickr, klikk for link

Vega i København er nydelig. Biffy Clyro spilte på Store Vega. Køen var dessverre lengre på Lille Vega, der Danko Jones skulle spille. Allerede der var det et tegn på at konserten ikke kom til å leve opp til forventningene. Vi strøk oss av gjestelisten, fikk hengt opp jakkene kjøpte et par øl og fikk med oss oppvarmingsbandet Airship sine siste låter. Airship var kjedelige, men vi gikk ikke til Vega for å se oppvarmningsbandet heller.

Biffy Clyro entret scenen en halvtime etter oppvarmingen hadde gått av. De startet med ‘The Golden Rule’ og fikk med seg fremste rad på Vega. Uten om fremste rad så var den en rundt 40år gammel mann midt blant publikum som tok helt av, han sang høyere enn Simon Neil. Han vil bli husket som mannen som skrek “Take the pieces and build them skywards” under ‘Machines. Han var genial, og kanskje min favoritt under hele konserten. Ellers så var publikum lite engasjert. Det lille engasjementet fra danskene smittet opp på de tre karene på scenen.
De leverte en helt ok konsert. Jeg vil ikke si det var en dårlig konsert, men jeg har sett de bedre før. Jeg har sett de bedre i Danmark før. De spilte i en liten time uten ekstra låter. Jeg storkoste meg hver gang de spilte en sang jeg kunne, men ble skuffet av den korte konserten. Konserten som skulle være i Gøteborg dagen etter ble avlyst. Biffy Clyro var slitne.

Etter et par dagers avslapping var de tilbake på scenen igjen. Denne gangen på en utsolgt Ole Bulls Scene i Bergen. Vi kom heldigvis midt under Airships siste låt, så vi slapp flere låter fra de. Lokalet var overfullt av Biffy-fans, herlig. I motsetning til Vega så viste publikum her mer entusiasme. De sang med, det hoppet, jublet. Simon Neil & co la merke til det flotte publikumet som gjorde at de leverte en flott konsert.

Jeg skal ikke si så mye om Bergens konserten enn at den var stikk motsatt av København konserten. Men den beste Biffy Clyro konserten jeg har vært på i år, må ha vært på Roskilde. Der jeg gikk alene. Lurer på hva det sier om meg..


In short words; Biffy Clyro was much more better in Bergen than in Copenhagen.

6 comments

 1. Det sier om deg at du har god musikksmak. Og at du burde ringe meg oftere 😛

 2. På Rockefeller så var hvertfall halvparten av de som stod på gulvet med, alle hoppa på noen sanger og de sang relativt høyt med på sangene. Så stemninga var god der.

 3. Hallo Else!
  Fint å se at der er noen som skriver om Biffy Clyro. Merkelig at der ikke finnes noen anmeldelser på nett etter deres mini-turne i Norge.
  Jeg var på konserten på Ole Bull og storkoste meg. Var på konserten deres tidligere i år også på John Dee.
  Jeg oppdaget Biffy for ca 8 år siden og de er blitt mitt absolutte favoritt-band. Hva er ditt syn på Biffy’s to siste plater i forhold til de gamle? Jeg har mer sans for plate nr 2 “Vertigo of Bliss”. Men for all del, alle platene er knallbra.

  1. Hei Roger.
   Jeg var også på John Dee tidligere i år, og dagen etter så jeg de på Lydverket.
   Jeg hørte først om de i fjor. Men har så klart hørt alle albumene. Jeg liker godt det gamle materiale, men har jo så klart lagt merke til at de har blitt mer melodiske og mykere på de to siste albumene. Men nå om dagen så er det jo sånt som selger, så skjønner godt at de har forandret seg litt.

 4. Jepp. Jeg forstår at melodiske låter selger mer og når ut til flere….og ingenting i veien med det. Det jeg savner litt i de to siste platene er mer ukonvensjonelle låtstrukturer, noe som gjorde de tidligere platene så geniale. Heldigvis produserer de fortsatt gode låter med nok av energi.

Comments are closed.