Awkward.. Music Television?

MTV, Music Television.
Det har vært lenge snakk om at MTV skulle fjerne “Music Television” under logoen. Jeg hadde faktisk hørt et rykte om at de hadde gjort det. Grunnen til det er at MTV ikke spiller så mye musikk lenger. Blir MTV News fortsatt vist? Og handler det om musikk?
De som ser på MTV i dag får se på serier. The hills, Date my Mom og Roomraiders, det er de seriene jeg kommer på nå. Det finnes kanskje fler. Det er en stund siden jeg så på MTV (mest fordi jeg ikke har hatt tv på over 1år).

Personlig har jeg ingenting imot serier. Serier og musikk har mye til felles. Det er mange band som har blitt kjente kun på grunn av å ha fått musikken sin spilt på en serie. One Tree Hill og Grey’s Anatomy er eksempler på serier som suksessful har gjort band/artister verdenskjente.

Siden MTV insisterer på å være en serie-kanal (men fortsetter å kalle seg MTV), så har de nå kommet ut med en ny serie med en musikkvri. ‘Awkward’ er en typisk, nåværende, amerikansk tenåringsserie om en jente. Det handler så klart om kjærlighet, sosiale medier, skolen og det man kan forvente seg av amerikanerne.

© MTV, Music Television

Den musikkvrien som jeg snakker om…
I de fleste serier så er det musikk. Det er så mange ganger jeg har gått online etter å ha sett en episode for å finne den sangen jeg hørte. Det er fustrerende, når det eneste man husker er serien og kanskje noen ord fra låten. Så finner man ikke sangen, og etter en dag så er den glemt.
I den nye serien til MTV, så har de gjort det enkelt for oss. Når de spiller en låt, så dukker artisten og tittelen på låten nederst på tv-skjermen. Ikke værst for å være MTV.

Men jeg savner fortsatt en tv-kanal som kun spiller musikk. Musikk jeg kan oppdage.

Her er første episode av ‘Awkward’. Denne dedikerer jeg til tenåringene som leser denne bloggen.

Er serier musikkens fremtid?

Det var ganger jeg gikk på mtv.com for å lese nyheter om musikk. Sist gang jeg sjekket så handlet nyhetene om personene som var i seriene som ble vist. Så jeg sluttet med det..

2 comments

  1. Det var den tiden hvor folk satt hjemme og stemte opp musikkvideoer på Svisj også, kan tenke meg at det ikke er like stor pågang nå som alt er så lett tilgjengelig på YouTube og ellers på internett.
    MTV har jeg gitt opp for lenge siden, de seriene jeg har sett litt av som går der er jo katastrofe 😛
    Jeg tror ikke serier er musikkens fremtid, men jeg tror internett er det. Og det er det jo egentlig litt allerede!

    1. Du har rett i det. Internett er jo det som er musikk i dag. Men viss man ser i platebutikker osv. så har jo musikken tatt et lite steg tilbake. Fra cd-platen tilbake til vinyl. Jeg vil ha de tilbake på tv-skjermen. Jeg oppdager mindre musikk i dag, enn det jeg gjorde for tre år siden..

Comments are closed.