Audrey Horne, Garage 8.mai

Den beste måten å feire Norges Frigjøringsdag på!
Audrey Horne på Garage, Bergen.

Foto: Jarle H. Moe

Det var ikke lenge siden sist Audrey Horne spilte i Bergen. Tidligere i år ga de ut sitt tredje album, ‘Audrey Horne’, og hadde en uforglemmelig releasefest på Kvarteret. Da spilte de hele albumet i kronologisk rekkefølge og et par låter fra de forrige albumene deres. Denne gangen var det stemning for mer av det gamle.

Da klokken nærmet seg midnatt kom Toschie, Greve, Tofthagen, og Isdal på scenen. Med seg hadde de Espen Lien på bass og Kim Guldbrandsen på synth. Det var ingen overraskelse at de startet med ‘Charon’ og ‘Circus’ fra deres siste album. Men det var ‘Get A Rope’ fra debutalbumet som fikk tempraturen til å stige. Der fra gikk det bare oppover. Kvelden var preget med en favorittlåt etter en annen. Lyden var nær perfekt, og det så ut som om konserten kom til å bli det samme.

Foto: Jarle H. Moe

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, ingen har så god kontroll over fansen som det Toschie har. Scenepresentasjonen hans er over gjennomsnittlig god. Han blir en annen karakter på scenen. Publikum elsker det, og Toschie vet det. Vokalen er ikke så værst den heller.

Gitarparet Isdal og Tofthagen er en godbit på scenen. Under ‘Bridges and anchors’ står jeg å gleder meg til de spiller simultant sammen. Det er så rått, er bare å lukke øynene å nyte det herlige riffet. En annen favorittriff er Tofthagen under ‘Sail Away’. Nydelig. Sangen er fra det siste albumet, og jeg spår at den kommer til å bli heftig spilt under konsertene fremover. Den er blitt en publikumsfavoritt. Men hvem er det som ikke liker en god ballade?

Halve setlisten var av  låter fra det nye albumet. Ikke at jeg klager, for det nye albumet er utrolig bra. Ikke minst bra live. Det hadde bare vert flott å få opplevd ‘Wish you well’ og for eksempel ‘Crust’. Men når et band nylig har gitt ut et album, så kan man egentlig ikke forvente noe annet. De klarte å gjøre en fin balanse mellom nye og gamle låter, sånt liker man.

Foto: Jarle H. Moe

Audrey Horne skuffer aldri, de er fantastiske på scenen, de spiller rått og skaper liv i publikum. De er klart et av mine favorittband.
Hvorfor kan man ikke feire Frigjøringsdagen slik hvert eneste år?

Setlist
1. Charon
2. Circus
3. Get a Rope
4. Confessions & Alcohol
5. Bridges and Anchors
6. So Long, Euphoria
7. Weightless
8. Last Chance For A Serenade
9. Sail Away
10. Pitch Black Mourning
11. Down Like Suicide
12. Blaze of Ashes
13. Threshold

For flere bilder: Jarle H. Moe

8 comments

Comments are closed.