Audrey Horne 26.01.13

Jeg har bestemt meg for å ikke skrive om Audrey Horne’s nye album ‘Youngblood’. Grunnen til det er at den har fått så mange flotte omtaler, så jeg kommer kun til å gjenta det alle andre har sagt. Det jeg kan si er at den bør være i platehyllen din nå, om ikke – så skaff deg den! Med vennlig hilsen Else.
Det jeg skal skrive om, eller prøve å skrive da (still at bit rusty) er releasekonserten de hadde på Garage 26.jan.

Snart kommer alle mine omtaler om Audrey Horne’s konserter å være helt like. Det er virkelig et band som ikke kan være dårlig, ikke om de prøvde en gang. Ok, at de en gang lagde sin egen versjon av Beyonces ‘Halo’ var et lavpunkt i mine øyne. Men nå vandrer hodet mitt på helt andre tanker, tilbake til konserten. Audrey Horne er fantastiske, jeg har sagt det før, jeg vet ikke hvor mange ganger jeg kan si det før dere blir lei av mine ord. Gjentakelse: Fantastiske!

Det var som sagt releasekonsert på stamstedet Garage i Bergen. Sist gang de spilte der var mai i fjor da de testet ut sitt nye materiale på fansen. Den gang da tok vi godt imot de nye låtene, og det var heller ikke noe annerledes denne gangen. De startet med en ny låt ‘Redemtion Blues’, som de har nylig laget en musikkvideo til. Publikum jublet, jeg hylte, om det var fordi det var en god sang eller at de endelig var på scenen er vanskelig å si, jeg bare vet at der og da var jeg utrolig glad og koste meg. Etter den kom en gammel kjenning ‘Brigdes and Anchors’, selvfølgelig sang, rettelse skrek jeg med. Etterfulgt av ‘Youngblood’, som det nye albumet er oppkalt etter. Ingen kan spille som Thomas Tofthagen og Arve Isdal, jeg vil påstå at de er det perfekte paret på en scene. Når de spiller, lukk øynene og nyt det, du vil aldri høre noe vakrere. Kveldens gode overraskelse var hvor flott stemme Espen Lien har, han er ikke bare god på bass, the man can sing.
Kjelleren på Garage er kjent for å være umenneskelig varm når det er konsert, men selv om svetten rant og luften var fuktig så fortsatte bandet med å gi alt de hadde. Publikum elsket det, og det gjorde selvsagt jeg også. De spilte mest sanger fra det nye albumet, who can blame them, det er jo det beste de har laget til nå. De spilte selvfølgelig klassikeren ‘Threshold’, hvor de fleste av oss sang med. Åh, det var en nydelig aften.

Setliste –
1. Redemption Blues
2. Bridges and Anchors
3. Youngblood
4. Show and Tell
5. Firehose
6. Pretty Little Sunshine
7. Cards with the Devil
8. This Ends Here
9. There Goes a Lady
10. The King is Dead
11. Threshold
12. Straight Into Your Grave
13. Blaze of Ashes


Alle bilder er tatt av den meget talentfulle Jarle H. Moe. For å se resten av bildeserien trykk her.

Relaterte innlegg:
Audrey Hone – Garage, Bergen 12.mai (2012)
Audrey Horne, Garage 8.mai (2010)
Rearview Mirror (2010)
Audrey Horne, Kvarteret 4.mars (2010)
Audrey Horne – Audrey Horne (2010)