Årets beste album (2018)

Er vi i slutten av året allerede? Og for er år det har vært. Så mange fine opplevelser. Så mye bra musikk!
Som vanlig så skal jeg oppsummere hvilke album som har preget spillelistene mine. I år  har det dukket opp mange gode album fra blant annet AshVästerbronGåteBlack Rebel Motrocycle ClubGhost, The Good The Bad and The ZuglyImagine DragonsNephewStone SourThe Wombats, Matt CorbyJames Bay og Judas Priest, for å nevne en god munnfull. Årets overraskelse var nytt album fra Razorlight. Har du ikke fått det med deg du heller nei? «Olympus Sleeping» som den heter, finnes på Spotify

Med så mange album å velge mellom, har jeg selvsagt valgt ut fem favoritter. For å skille meg ut blant mengden har jeg valgt favoritten først! (Oooh, what a twist..)

1) Blossoms – Cool Like You

Blossoms har tatt navnet sitt fra Stockports lokale pub The Blossoms. Hvorfor ikke kalle bandet sitt etter stampuben? «Cool Like You» er Blossoms andre studioalbum, og den er kanskje bedre enn debuten. Albumet starter med «There’s A Reason Why (I Never Returned Your Calls)», og bare på grunn av sangtittelen er låten verdt å høre! Med en så god start er albumet verdt en lytt. Flere lytt faktisk. Jeg falt hardt for Blossoms dette året..
(En fantastisk bonus er at alle låtene også med i akustisk versjon. «Love Talk» er nok favoritten.)

2) Hjerteslag – Nattseileren

Hjerteslag er i en klasse for seg. Jeg synes det er dumt å sammenligne dem med andre bergensbaserte band. For ingen. INGEN er som Hjerteslag. «Det Raymond Sa» er så full av følelser. Alt i dette albumet er bra. Sangtekstene, melodiene, vokalen, gitarene, trommene, bassen, sammen er det rett og slett vakkert. 

3) Ondt Blod – Natur

«Natur» er Ondt Blods andre album. Finnmarkingene blir bare bedre og bedre. Konserten på Parkteatret tidligere i år var så sykt gøy. Jeg sang høyt med til «Storma» og Rikkes favoritt «Når Sirenan Dør». Sterkt andrealbum. Veldig trist at bassisten slutta. Ondt Blod vil nå langt. 

4) De Underjordiske – Flænger i Luften

Det er ikke så mye futt i De Underjordiske sitt andre album. Men det er fortsatt en av mine favoritter fra året som har vært. Mest fordi albumet fungerer bedre live enn på skive. Og jeg har selvsagt vært så heldig at jeg fikk oppleve De Underjordiske i 2018 også. De har til og med nytt materiale klart for et tredje album. Det gledes!

5) The Dogs – The Grief Manual

En ting som aldri overrasker er ett nytt album fra The Dogs. Tradisjon tro (fra 2014 av) så har det det alltid vært ett nytt album fra hundene på starten av nyåret. The Dogs har nemlig preget spillelisten min hele året, så mye at Spotify la dem inn på min topp 5 over mest spilte i 2018. «Told With Bad Intent» og «Her Last Song» er personlige favoritter. Nå må bare 2019 komme så jeg får flere favoritter.

Fremhevet bilde lånt herfra