20 år: Broder Daniel – Forever

I dag er det 20 år siden Broder Daniel slapp sitt tredje studioalbum «Forever». I den anledning blir klasikkeren utgitt på dobbelvinyl i begrenset oppslag (hint hint jeg har bursdag neste måned og ønsker meg denne!). Omslaget er tolket og håndmalt av akvarellkunstneren Calle Posse.

En klem til den personen som klarer å peke ut Håkan Hellström.

© Calle Posse

Da jeg var ung (ja, faktisk!) da fantes det ikke streamingtjenester. Det var kassetter og VHS som var tingen. Da internett kom i hus, og nedlastningstjenester ble en greie, var det min gode venn Napster som gav meg «Whirlwind» og «No Time For Us». Men for å laste ned Broder Daniel måtte jeg jo først ha oppdaget dem. Jeg husker ikke når det var, eller hvordan. Sjansen er stor for at det var ZTV Sverige.

Jeg savner musikk på fjernsynet.. Ikke at jeg har et fjernsyn. Men ja.

Broder Daniel fikk jeg aldri oppleve live. Selv om de spilte på en festival jeg var på for 14 år siden. Hadde jeg ikke sjekket ut hele lineupen i forkant, og har nok gått glipp av noe magisk. Broder Daniel kommer aldri tilbake. Det er forståelig, og jeg godtar det. Jeg kan lytte på «Forever», bli fanget av musikken og drømme meg bort. Jeg har et håp om at Henrik Berggren tar en liten tur til Oslo. Til nå har han kun spilt i Sverige. Men comebacket er vel knapt et år.

Jeg drømmer meg bort. Uansett! Vakker Forevervinyl kan kjøpes på woahmom.com

I senere tid har jeg hatt «Dream My Days Away» som ringetone. Til nå er det ingen som har kjent den igjen. Tror innerst inne så er jeg svensk.